De 23-jarige Fransman sprak over zijn eerste koers met de ploeg en zijn doelen voor zijn eerste profseizoen.

Ik keek er erg naar uit om voor het eerst met de ploeg te koersen. Het was mooi om dat in een World Tour koers te doen in Australië. Het was geweldig dat Julian mij veel leerde over de koers en zijn kennis deelde. Ik heb hem altijd bewondert. We delen dezelfde achtergrond, want we reden eerst in het veld voordat we de switch maakten naar de weg. Het is ongelooflijk om nu met hem te werken. De hele groep was erg betrokken.

Australië was geweldig, we hadden daar de perfecte omstandigheden om het seizoen te starten. Ik houd ervan om te koersen in zonnige omstandigheden. Er waren zoveel fans die de ploeg daar volgden. Het was fijn om met ze te praten, ik houd van die interactie met de fans.

Het was ook mooi om mijn eerste top-10 notering als prof te boeken, maar ik wil meer in de toekomst. Sprinten en mij door de finales laveren is een geweldig iets. Ik houd ervan om mezelf in het peloton te positioneren en de adrenaline te voelen in de finale. Ik weet dat ik nog beter kan en daar ga ik hard voor werken! Het was wel mooi dat het resultaat kwam op de dag dat ik 23 werd. Ik ben het wel gewend om mijn verjaardag op de fiets te vieren. In het verleden gebeurde dat vaak bij de World Cups cyclocross of op een trainingskamp, maar op deze manier was een welkome toevoeging.

De Tour Down Under was een goede ervaring voor me. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om zo lang mogelijk kalm te blijven en energie te sparen. Ik was gewend om altijd voorin te koersen, maar er zijn ook momenten dat je dat even kan laten en in het peloton iets kan relaxen waardoor je energie spaart. Ik heb ook geleerd hoe het is om de lead-out of sprinter te steunen en een kopman in een goede positie af te leveren aan de voet van een klim.

Nu ben ik in Oman voor mijn volgende koers. Ik kijk er erg naar uit om de komende dagen te ontdekken. We hebben een sterke ploeg en mikken op enkele goede resultaten. De dynamiek binnen Soudal Quick-Step is geweldig. Het is net een familie die ons helpt om relaxt te blijven voor de koers. Ik draag dit shirt met veel trots en wil het zoveel mogelijk tonen waar ik kan. Ik wil de beste resultaten behalen, maar zonder stress. Elke koers wordt een ontdekking dit seizoen, zodat ik weet op welke wedstrijden ik kan mikken in de toekomst.”

 

Photo credit: ©Wout Beel  & ©Tim De Waele / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde producten

Gerelateerde items

Tour Down Under: Huby in top-10 op verjaardag

Tour Down Under: Huby in top-10 op verjaardag

19/01/2024 - Race report
Link