De Fransman over zijn beste momenten bij Soudal Quick-Step en wat deze ploeg zo speciaal maakt.

 

“Toen ik in 2017 bij de ploeg kwam had ik een mooie periode achter de rug in het Klein Constantia team. Ik wist eigenlijk nog niks over wielrennen, maar de stafleden van het devo team hielpen mijn plek te vinden en lieten me veel leren. Toen ik naar Denia reisde voor mijn eerste trainingskamp met de grote ploeg was ik overweldigd door het feit dat ik in dezelfde ploeg ging rijden als Julian Alaphilippe, Tom Boonen of Philippe Gilbert.

De ploeg zette mij in een omgeving neer waar ik mij verder kon ontwikkelen. Stap voor stap, koers na koers en jaar na jaar. Daar ben ik erg dankbaar voor. De ploeg toonde veel vertrouwen in me. Nadat ik beter en beter werd ontdekte ik de grote koersen, van monumenten tot grote ronden. Dat heeft mij gebracht tot waar ik nu sta.

Een van de belangrijkste momenten in de afgelopen zeven jaar was mijn zege in de Tour of California. Ik was vanaf het begin in de aanval, loste mijn compaan op 80 kilometer van de streep en won met zeven of acht minuten voorsprong. Het was mijn eerste World Tour succes en daarna veranderde eigenlijk alles. Dat is een van mijn mooiste zeges, samen met de mijn ritzege in de Vuelta in Toledo 2019 en het nationale kampioenschap twee jaar geleden.

Doordat ik in deze ongelooflijke ploeg zat, bleef ik mezelf pushen om te blijven werken en mijn limieten te ontdekken. Ik ontmoette ook veel geweldige mensen en dat leverde sterke banden op. Ik word emotioneel als ik denk aan de geweldige momenten die ik kende bij het Soudal Quick-Step team. Er waren veel geweldige koersen en onvergetelijke overwinningen. Als ik eentje moet noemen dan is het toch wel de Vuelta a España 2019. We wonnen vijf ritten, zaten overal mee op de knotsgekke dag in Guadalajara. We reden gemiddeld 52 km/u en Philippe greep de ritzege. Het was geweldig.

Het is slechts een van de momenten die voor altijd in mijn hart en gedachten zit. Ik weet dat ik iedereen ga missen, van renners tot staf. De Wolfpack is en blijft voor altijd mijn tweede familie. Ik vind het jammer om te vertrekken en wil iedereen bedanken voor alles. Ik kijk er naar uit om ze volgend jaar weer te zien op de koers.”

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images & ©Sona Nikova