De tweevoudig Belgisch kampioen gaat met vele motivatie de laatste maanden van het seizoen in.

Ik ben erg blij met mijn seizoen tot dusver. Alleen had ik iets meer verwacht van de periode tussen de klassiekers en het BK, maar het kan niet altijd gaan zoals je wil. Na de hoogtestage heb ik het goede niveau weer te pakken, dus het was jammer dat ik ziek werd na een succesvolle Tour de Pologne.

Zondag rijd ik voor het eerst de BEMER Cyclassics. Het eerste deel van deze koers is relatief eenvoudig, maar de finale met drie maal de Waseberg is lastig en erg hectisch. Goed positioneren is erg belangrijk. Ik hoop dat ik de benen heb om hier goed vooraan te zitten. Ik denk dat ik morgen een van de sterkste ploegen rond mij heb, dus we hebben een goede kans om voor de zege te gaan.

Toen ik hoorde dat ik niet naar de Vuelta ging was ik aanvankelijk teleurgesteld. Ik paste mij snel aan en focuste mij op de koersen die ik nu kan rijden. Het waren twee mooie zeges in Polen en daarmee kwam mijn zegetotaal op acht. Als je mijn veldritzege en de ploegentijdrit in de UAE Tour meerekent dan zijn het tien. Mijn record aantal zeges in een seizoen staat op negen, ik zou graag iets beter doen dit jaar. Mijn zege in Nokere Koerse was de mooiste, want die was voor mijn eigen volk en de sfeer was ongelooflijk. Dat ga ik nooit vergeten.

Omdat ik nu zelf vader ben is het niet altijd eenvoudig om veel van huis te zijn. Mijn zoon ontwikkelt zich snel en lacht nu wanneer hij mij ziet. Gelukkig is hij zich er nog niet van bewust of ik weg ben of niet. Ik ben dankbaar dat ik Cameron als vriendin aan mijn zijde heb. Zij helpt met alles. Ik kan de keren dat ik de luier moest verschonen nog goed herinneren. Later heb ik meer tijd voor een leven naast de fiets, maar nu ligt de focus op mijn wielerloopbaan.

Photo credit: ©Dario Belingheri / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde items

Tim Merlier: “Na een overwinning wil je altijd meer"

Tim Merlier: “Na een overwinning wil je altijd meer"

16/05/2023 - Riders
Link