De tweevoudig wereldkampioen heeft vertrouwen opgedaan richting de start van de Tour de France.

“Het is altijd speciaal om als Fransman in je eigen land te rijden. Het was prachtig om enkele weken geleden deel te nemen aan de Dauphiné en daar een rit te winnen. Het is daar altijd een beetje dezelfde sfeer als in de Tour. Het niveau is erg hoog en wanneer je goed bent, dan weet je dat direct. Ik voelde dat de vorm goed was, pakte een ritzege en beleefde veel plezier daar. De Dauphiné is nu geschiedenis, de focus ligt nu op de Tour de France.

Ik kijk er naar uit om voor de zesde keer te starten in deze wedstrijd. Het is een mooie periode van het jaar en de voorbereidingen gingen goed. Het wordt weer een mooi avontuur de komende drie weken. De Tour is anders dan elke andere koers. Het is net alsof je in een wasmachine zit en je er drie weken later uit komt. Elke dag moet je alert zijn en samen met de ploeg strijden. Ik kan niet wachten om te starten in het Baskenland. We hebben de ritten hier verkend. Het wordt prachtig met al die adembenemende landschappen, maar tegelijkertijd ook erg zwaar.

De Tour is altijd goed bezocht door de fans. Het is ongelooflijk om zoveel mensen te zien bij de start & finish, langs de weg, op de klimmen en dat maakt de Tour uniek. Het is een fantastische sfeer, eentje die je kippenvel geeft. Ik ben veel mooie momenten mogen bleven in deze koers. Ik ga mijn zege in de openingsrit twee jaar geleden zeker nooit vergeten. Ik kwam alleen over de streep in Landerneau met de regenboogtrui om mijn schouders. Het was enkele dagen na de geboorte van mijn zoon en ook mijn eerste gele trui in 2019, die ik uiteindelijk twee weken mocht dragen. Het blijft een fantastische herinnering.

Hopelijk kunnen we dit jaar nog mooie nieuwe herinneringen maken met Soudal Quick-Step. De vorm is er, net als het vertrouwen en motivatie. Ik ben er klaar voor om te gaan strijden en alles te geven de komende drie weken.”

 

Photo credit: ©Wout Beel

Onze wolven

Gerelateerde producten

Gerelateerde items

Soudal Quick-Step selectie Tour de France

Soudal Quick-Step selectie Tour de France

27/06/2023
Link