De Italiaan staat een maand aan de kant, maar blijft optimistisch en vol vertrouwen ondanks de tegenslag.

“Sommigen hebben vrijdag mogelijk op mijn social media al gezien dat ik een medische ingreep ben ondergaan. De laatste twaalf maanden waren niet eenvoudig voor mij met constante zadelpijn. Het moge duidelijk zijn dat zadelpijn een groot probleem is wanneer je veel tijd doorbrengt op de fiets.

Met de support van de Soudal Quick-Step medische staf onderging ik de ingreep die uitgevoerd werd door Dr. Antonino Cassisi, die een expert is op dit gebied en al veel wielerrenners heeft geholpen. Dr Cassisi gaf aan dat de ingreep goed verlopen is en dat ik nu vier weken van de fiets moet blijven om te herstellen.

Ik hoop dat dit een permanent oplossing is en dat ik opnieuw kan genieten van koersen en trainen met mijn ploegmaats. Het is teleurstellend om opnieuw een deel van het seizoen te missen. Ik hoop dat ik nog enkele koersen kan rijden aan het einde van het seizoen.

Ik wil Dr Cassisi en de medische staf van Soudal Quick-Step bedanken voor hun zorgen. Ook ben ik heel dankbaar voor de berichten en beterschapswensen die ik heb mogen ontvangen.

Ik hoop jullie allemaal snel weer langs de kant van de weg te zien.”

Photo credit: ©David Ramos / Getty Images

Onze wolven