Na zijn debuut deze week voor Soudal Quick-Step, tijdens de Challenge Mallorca, deelde de Deen zijn gedachten over zijn eerste weken samen met de ploeg.

“Ik was zenuwachtig om woensdag voor het eerst met The Wolfpack te koersen, maar het voelde heel goed. Het was een zware wedstrijd met veel beklimmingen en regen, maar we waren met vijf man aanwezig vooraan. Het sleutelmoment was op de top van de Soller-klim, waar we wisten dat we vooraan moesten zitten, en we hielden ons aan dit plan. Tegelijkertijd was het leuk dat ik veel vertrouwen kreeg van de ploeg en mijn ploegmaats, wat voor mij verrassend was aangezien het mijn eerste koers was.

Toen we weg geraakten, zeiden ze dat ik gewoon moest proberen te overleven, want als het op een sprint zou neerkomen, was ik misschien hun sterkste troef. Op dat moment wist ik nog niet of ik het zou halen. Ik dacht dat ik het op de beklimmingen misschien niet zou halen, maar ze bleven me vertrouwen geven. Toen heb ik ook alles gegeven om het vol te houden. Louis opende de koers en kwam heel dicht bij de overwinning. In de groep erachter gingen Julian en Andrea vol voor mij, ze trokken door in de laatste kilometers zodat ik kon sprinten. Ik won de sprint van die groep, dat was mooi. Ik hoop ook zondag op een sprint.

Mijn vorm is goed, het is altijd moeilijk te zeggen omdat het zo vroeg in het seizoen is. Ik ben nog niet in topvorm, maar veel jongens nog niet. In november had ik wat pech tijdens training, toen ik ten val kwam en een lichte hersenschudding opliep. In de winter kan iedereen wel eens een periode hebben dat het niet gaat zoals je wilt, maar zolang je het advies van de trainers en de staf opvolgt en je niet te veel stresst, komt het goed. Iedereen kan ziek worden of blessures krijgen, dat is voor iedereen hetzelfde.”

Progressie maken

“Ik denk dat de trainingskampen in Calpe goed zijn verlopen, in eerste instantie om zowel de renners als de staf te leren kennen. Ook op de fiets voelde ik me goed bij de jongens. Mijn progressie ging in stijgende lijn, zoals we hadden gehoopt. Tot nu toe ben ik erg tevreden over de afgelopen weken. Veranderen van werkomgeving is in het begin altijd een beetje moeilijk, omdat je veel relaties hebt die je van nul moet opbouwen. Ik ben nogal extravert, dus ik voel me snel goed in een sociale omgeving.

Het verliep soepel en het hielp dat iedereen me zo welkom liet voelen. Het was leuk vanaf de eerste dag.

Ik zou graag met Michael koersen en van hem leren. Ik weet al veel over de lead-out en ik vertrouw op mijn eigen kunnen, maar ik denk dat ik nog veel van hem kan leren. We kunnen ook veel leren van het samenwerken en dat kan ons naar een nog hoger niveau brengen. Toen ik een paar jaar geleden mijn lead-outs probeerde te verbeteren, keek ik natuurlijk naar video's en analyseerde ik lead-outs en sprints. Michael kwam vaak voor in die video's, omdat hij zo vaak geweldige lead-outs leverde. Die ervaring die hij heeft door het zoveel jaren te doen, is van onschatbare waarde. Hij heeft in de sprint bijna elk soort scenario meegemaakt, dus hij kan mij natuurlijk veel leren."

Positief blijven in moeilijke momenten

“Mijn idee is dat je van iedereen iets kunt leren. Dit is zo'n professioneel team met goede renners, waar iedereen iets te delen heeft, en ik denk dat het heel waardevol is dat we ook een open mindset hebben. We willen elkaar beter maken en we zijn niet bang om van voren te koersen. Ik hou van de cultuur dat we renners zijn, niets word je gegeven, maar je moet ervoor vechten. En je vecht er samen voor.

Ik probeer in elke situatie positief te zijn. Vaak kan het moeilijk zijn, als de koersen lastig zijn en de vermoeidheid hoog is, is het niet gemakkelijk om te glimlachen. Maar als je zin hebt om te glimlachen, moet je het niet tegenhouden. Ik lach graag met mijn ploegmaats aan tafel, ik vind het leuk als iemand een grapje maakt, daar wordt iedereen ook meer ontspannen van. Ik ben een heel sociaal persoon.

Als ik op trainingskamp ben, houd ik contact met mijn familie thuis. Als ik thuis ben, breng ik graag tijd door met mijn vrienden en familie, zo laad ik echt mijn batterijen op. Soms laad ik ze ook op door gewoon thuis te zijn, maar daar word ik heel snel moe van. Ik heb contact nodig met mijn vrienden en familie.”

 

Foto credit: ©Dario Belingheri / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde producten