De Europese kampioen sprak over zijn eerste wedstrijd van het seizoen, zijn doelen in het voorjaar en zijn wens om naar de Tour terug te keren.

“Het is voor het eerst in mijn loopbaan dat ik mijn seizoen zo vroeg start. Ik kijk er naar uit om te koersen in Argentinïe met deze mooie trui om mijn schouders en met zoveel geweldige fans langs de kant. Er zijn diverse sprintkansen de komende week. Ik denk zo`n drie of vier. Ik heb een sterke lead-out en wil graag een goede koers neerzetten om te uit te vinden waar ik sta na een winter waarin ik hard heb gewerkt.

Na San Juan keer ik terug naar Europa voor de Volta ao Algarve gevolgd door Kuurne. Dat is dus een kopie van het schema van vorig jaar. Daarna trek ik echter niet naar Parijs-Nice, maar naar de Tirreno. Voor de rest van het programma kijken we hoe het gaat tijdens het seizoen. Ik hoop dat ik weer goed genoeg ben om naar de Tour de France te mogen en daar voor de ritzeges te strijden. Ik had een onvergetelijke ervaring tijdens mijn debuut en koers graag in zo`n geweldige wedstrijd. Het is altijd lastig om er te winnen, want het niveau is erg hoog. De ritzege van vorig jaar geeft echter vertrouwen dat er nog meer zeges kunnen volgen.

Ik heb de afgelopen winter hard gewerkt en hoop hetzelfde niveau te bereiken in de massasprint of liever nog iets beter. Ik weet dat ik sterk en snel ben, maar ik weet ook dat er andere goede sprinters zijn. Dus ik kan niet op mijn lauweren rusten, maar moet blijven verbeteren en waar mogelijk beter worden. Ik heb een sterke ploeg en een fantastische lead-out, die altijd hun best doen om mij in een positie te krijgen om te winnen. Daar ben ik ze natuurlijk erg dankbaar voor.

Vorig jaar was het beste jaar in mijn leven. Ik won Kuurne, pakte mijn eerste ritzege in de Tour de France, werd Europees kampioen en stapte in het huwelijksbootje. Alles is in balans. Na mijn valpartij heb ik een andere kijk op het leven. Alle sprinters hebben momenten waarop ze angst kennen, als je dat niet hebt dan ben je roekeloos. Echter moet je op dat moment moed tonen en het proberen te overwinnen om je best te doen in zo`n situatie. Wielrennen is groots en ik wil zoveel mogelijk winnen, maar mijn familie en vrienden zijn het allerbelangrijkst.”

 

Photo credit: ©Wout Beel

Gerelateerde producten