De 19-jarige Martin Svrček is klaar om te koersen in zijn thuisland.

“Ik kijk er echt naar uit om in actie te komen in de Ronde van Slowakije, want het is heel speciaal om in mijn land te koersen. De finish van de tweede etappe is op slechts 30 kilometer van mijn huis en dat zal iets emotioneels zijn. Ik ken die wegen en de beklimmingen van op training en ik hoop de ploeg zoveel mogelijk te kunnen helpen, zodat we een aantal mooie resultaten kunnen nemen."

“Mijn hele familie zal er zijn, met uitzondering van mijn broer, die momenteel in Zweden is voor ijshockey. Ik woon nog steeds in Slowakije, dus het is heel bijzonder om hier te kunnen koersen. Het zal ook de eerste keer zijn dat mijn familie me vanop de eerste rij in deze trui ziet koersen, en ik weet hoe trots ze op me zijn.”

Tegenslagen overwinnen

“Ik denk dat dit het moeilijkste jaar voor mij tot nu toe is geweest, mentaal gezien. Ik viel, toen werd ik geopereerd omdat ik mijn sleutelbeen had gebroken, en daarna begon ik weer te trainen. Maar nu werd ik opnieuw geopereerd om de plaat in mijn sleutelbeen te verwijderen, ik voel geen pijn meer dus hopelijk blijft het nu zo. Mijn eerste koers in Leuven met de ploeg was een goede wedstrijd voor mij, omdat ik de ploeg kon helpen. Daarna, in Eurométropole, was ik niet zo tevreden. Mijn lichaam was gewoon moe denk ik, want ik had nog steeds problemen met de plaat in mijn sleutelbeen, maar dat is nu gelukkig opgelost.”

“Het trainingskamp in Livigno met mijn ploegmaats van Quick-Step Alpha Vinyl was gewoon geweldig. Ik trainde met de jongens en ontmoette iedereen weer. Ik ben blij dat ik daar minstens de helft van het trainingskamp kon zijn. Het is heel bijzonder om hier met zulke grote kampioenen te rijden, zoals Julian, met wie ik al samen in Leuven koerste. Ik herinner me hoe hij vorig jaar het wereldkampioenschap won, toen ik het op tv volgde, en nu met hem in hetzelfde team te kunnen rijden is fantastisch. ”

“Nu wil ik nog een paar goede resultaten neerzetten en de best mogelijke vorm bereiken. Ik hoop weer op mijn normale niveau te kunnen koersen. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen, want ik weet dat dit jaar best moeilijk was met alle tegenslagen die ik kende. Het was mentaal zwaar, maar ik bleef gemotiveerd omdat ik beter wil worden en mezelf wil laten zien met deze fantastische ploeg. De ploeg beschermt me ook en vertelt me wanneer ik moet rusten of het iets trager moet aanpakken. Ik denk dat ik hier de beste omgeving heb om te leren en een betere renner te worden.”

 

Foto credit: ©Mark Van Hecke / Getty Images & Wout Beel

Onze wolven

Gerelateerde producten