De Quick-Step Alpha Vinyl renner kijkt met optimisme en vertrouwen uit naar de tweede week van La Vuelta a España, die dinsdag afgetrapt wordt met een individuele tijdrit in Alicante.

“De wedstrijd was erg zwaar tot nu toe. Gemiddeld hadden we 2000 hoogtemeters per dag, het afgelopen weekend waren dat meer dan 4000. Je kunt de vermoeidheid opkomen, maar ik bleef kalm in de bergen. Dat kwam ook omdat ik zo`n sterke ploeg rond mij heb. Mijn ploegmaats zijn ongelooflijk en hebben iets speciaals laten zien. Ik denk dat iedereen kon zien hoeveel werk zij hebben verzet en hoe ze de koers controleerden. Ze hebben bewezen hoe sterk en toegewijd ze waren. Dat renners met zoveel ervaring vertrouwen hebben in mij betekent veel voor mij en motiveert mij nog meer.

Quick-Step Alpha Vinyl is al jaren bekend als een klassiekerploeg, maar nu hebben we getoond dat we het ook in de bergen kunnen. Dat tekent de veelzijdigheid van de Wolfpack. We verwisselen dan van jas, maar behouden onze eigenschappen en blijven op hetzelfde niveau. We wisten hoe belangrijk de ritten in Asturië waren. Daar hebben we ons best gedaan om tijd te pakken. Gelukkig pakte dat goed uit, we kunnen blij zijn met onze perfecte week.

Mijn doel is niet verandert bij het ingaan van de tweede koersweek. Ik kwam hier om een rit te winnen en in de top-10 van het klassement te eindigen. Natuurlijk voelt het fantastisch en ben ik trots om leider te zijn in een grote ronde. Het is iets dat je moet verdienen, maar mijn primaire doel is om een ritzege te behalen. Daarnaast houden we ons aan ons plan: het per dag bekijken en zo fris mogelijk aan de volgende ritten beginnen.

Ik heb dit hele seizoen hard gewerkt voor deze Vuelta. Ik heb veel opofferingen gemaakt. Ik denk dat we zien dat wanneer je in jezelf blijft geloven en nooit opgeeft, de beloning op een bepaald punt gaat komen. “

 

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde producten

Gerelateerde items

Remco Evenepoel loopt uit in klassement Vuelta a España

Remco Evenepoel loopt uit in klassement Vuelta a España

28/08/2022 - Race report
Link
Vuelta a España: Evenepoel blijft in het rood

Vuelta a España: Evenepoel blijft in het rood

27/08/2022 - Race report
Link
Vuelta a España: eerste dag in La Roja voor Evenepoel

Vuelta a España: eerste dag in La Roja voor Evenepoel

26/08/2022 - Race report
Link