De Belg koerst weer in de Tour de l'Ain. Na ziek te moeten afstappen in de Ronde van Zwitserland met covid, werkte Louis de afgelopen drie weken hard in Livigno om klaar te zijn voor het laatste deel van het seizoen.

“Gisteren was opnieuw mijn eerste wedstrijd met de openingsrit hier in de Tour de l’Ain. Je moet altijd een beetje wennen, aanpassen aan het tempo en weer de goede benen vinden. In het begin voelde ik me niet echt super, maar naar het einde toe ging het beter. We zullen hier elke dag ons best doen, er zijn maar drie etappes, dus als we er één kunnen winnen, dan denk ik dat onze koers een succes zal zijn."

“In de Ronde van Zwitserland kreeg ik helaas covid. Vlak voor Zwitserland ging ik op trainingskamp, ​​dus het was mentaal hard dat ik ziek werd. Dit betekende ook dat ik niet bij mijn familie kon zijn, omdat ik een week in isolatie moest. Met mijn zoon nemen we geen enkel risico, want ik wil niet dat hij door mij ziek wordt. Het was mentaal zwaar, maar toen ik covid-vrij was, nam ik samen met mijn vrouw en zoontje een break."

Kostbare familiemomenten

“Als profwielrenner zijn de momenten samen met je gezin echt kostbaar. Soms moet je ook een beetje creatief zijn. Voor de Tour de l'Ain was ik drie weken in Livigno op hoogtestage, zonder mijn vrouw en zoon. We hebben ervoor gezorgd dat ik na het kamp rechtstreeks naar Frankrijk kwam om hier met hen samen te zijn, en het voelt goed om ze hier aan mijn zijde te hebben. Het beste sportief gezien was om rechtstreeks van Livigno naar Frankrijk te gaan, maar mentaal vond ik dat moeilijk. Gelukkig vonden we toen deze oplossing dat ik iets eerder naar Frankrijk kwam, zodat ik hier wat tijd met mijn gezin kon doorbrengen."

“Het trainingskamp ging perfect. Samen met Franck Alaphilippe, mijn trainer, maakten we een programma op en ik kon elke training afwerken zonder problemen. De eerste week was gemakkelijk, niet echt intensief maar wel vele uren op de fiets om de basis op te bouwen. De tweede week was iets intensiever. Finaal de laatste en derde week was weer iets gemakkelijker richting Tour de l'Ain."

Ik hoop dat ik nu in de selectie van de Vuelta kan geraken, ik trainde hard om de goeie vorm te hebben.

“Normaal gesproken reageert mijn lichaam goed na een trainingskamp, ​​dus ik hoop dat het harde werk zijn vruchten zal afwerpen. Het zou veel betekenen om in de Vuelta te zijn, waar Julian en Remco kansen zullen hebben om daar mooie dingen te laten zien. Bij een grote ronde leef je echt van dag tot dag, je komt eigenlijk in een soort routine terecht en leeft van etappe tot etappe. Het gaat zo snel, je wordt wakker, koerst en na de etappe ga je naar de massage, daarna eten en naar bed."

Tegenslagen en geluk

“Mijn eerste jaar bij Quick-Step Alpha Vinyl verliep tot nu toe goed. Ik begon in de Provence, daarna in de Algarve, waar we drie etappezeges en het klassement pakten. Meteen een geweldige start. Daarna waren er de Waalse klassiekers, met de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik wat natuurlijk onvergetelijk was. Ik ben erg blij met mijn seizoen tot nu toe, de enige tegenvaller was covid, maar daar kon ik helaas niets aan doen."

“Elke koers hoop ik de ploeg te helpen, de rol die ik heb past goed bij mij. Hier hebben we zo'n sterke kopmannen, het is gewoon een plezier om voor hen te rijden. De manier waarop we in dit team koersen trekt me aan, omdat we er altijd voor gaan en aanvallend koersen. Ik kijk er altijd naar uit om weer met de ploeg op pad te gaan en mijn best te doen voor de Wolfpack.”

 

Foto credit: ©Bas Czerwinski / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde producten