Gedurende 100 dagen per jaar brengt hij The Wolfpack met de camper naar de koersen en soms helpt hij ook als soigneur. Hij was bijna zelf profrenner geworden, maar Nick koos om te werken bij de politie. Daarnaast is hij steeds blij als hij opnieuw en route is met de wolven.

"Ik kwam in de ploeg in 2013. Patrick ging vaak eten in het toenmalige restaurant van mijn vrouw in Roeselare en op 2 januari belde hij me op om te vragen of ik kon rijden met de nieuwe camper. Ik moest mijn rijbewijs C en D halen in een aantal weken tijd, voor elk rijbewijs moest ik zes examens afleggen. Gelukkig was ik er onmiddellijk voor alles door en kon ik starten bij de ploeg. Op 12 februari had ik mijn rijbewijs en drie dagen later begon ik al. Ik rijd met de camper, maar help ook soms als soigneur. Op dat moment werkte ik al bij de politie sinds 1992. Ik ben wijkagent, dat is makkelijk combineerbaar met de dagen die ik voor de ploeg werk. Ik kan mijn uren indelen en heb voldoende vakantiedagen, want daarnaast ga ik zo'n 100 dagen per jaar mee met de ploeg."

"Ik studeerde eigenlijk om kinesist te worden, maar toen nam ik deel aan het ingangsexamen bij de politie en ik slaagde. Ik volgde ook een extra cursus over massages waardoor ik eigenlijk bij een wielerploeg kwam, want de leerkracht was een soigneur bij Wanty waar ik eerst werkte als freelance. Misschien was het wel helemaal anders verlopen, want ik heb zelf 23 jaar gekoerst. Ik ben gestart op mijn 13 jaar en won 68 koersen bij de amateurs. Ik kon profrenner worden bij een klein continentaal team, maar op hetzelfde moment slaagde ik voor het examen bij de politie. De job bij de politie werd mijn uiteindelijke pad, maar mocht ik er niet door zijn geweest voor het examen was het verhaal misschien compleet anders."

"Ik kende al enkele stafleden hier, aangezien ik met bijvoorbeeld mecanicien Kurt Roose nog gekoerst had. Beide jobs, zowel rijden met de camper als soigneur, spreken me aan. Er zit veel variatie in, want het zijn twee compleet andere jobs. Weg zijn van huis vind ik niet zo lastig, alhoewel ik nu blij ben dat ik geen grote ronde meer moet doen na zes Giro's, zes Vuelta's en twee Tours. Vier weken is lang en dat is soms lastig combineerbaar met mijn vaste job bij de politie."

Door mooie en moeilijke momenten

"Elke overwinning is fantastisch, en de Tour vorig jaar met Cav was natuurlijk fenomenaal. Het meest moeilijke moment was voor mij de Ronde van Polen in 2020, met de valpartij van Fabio. De eerste dagen was het bang afwachten op nieuws, het was moeilijk en emotioneel. Ik heb een goed contact met alle renners, ik voel appreciatie en respect, maar dat is ook iets wat ik probeer af te dwingen. Als ze de camper slordig achterlaten, zeg ik hen dat ook."

"Wielrennen is en zal altijd mijn passie zijn. Als ze me volgende week vragen om dezelfde job te doen in voetbalploeg zeg ik absoluut nee. Ik organiseer ook Gullegem Koerse, mijn vader is de voorzitter. Het helpt dat ik werk bij een wielerploeg, want ik kan renners gemakkelijker aanspreken om deel te nemen aan de koers. Daarnaast houd ik ervan om te reizen met mijn vrouw en mooie plaatsen te ontdekken, het is mijn manier om te ontspannen en de batterijen op te laden."

 

Foto's: ©Wout Beel

Gerelateerde producten

Gerelateerde items

The team behind the team: Stijn Vandenbergh

The team behind the team: Stijn Vandenbergh

26/07/2022
Link
The team behind the team: Dominique Landuyt

The team behind the team: Dominique Landuyt

18/08/2021
Link