Davide Martinelli: “Een droom die uitkomt"

Toen ik van sportdirecteur Davide Bramati hoorde dat ik de 100e Giro d`Italia mocht rijden was ik erg gelukkig. De Giro is een van de grootste evenementen in Italië. Je droomt van jongs af aan om er te rijden. Dus om hier mijn debuut in een grote ronde te maken is een moment dat ik altijd ga koesteren.

Donderdagavond was het geweldig om met mijn ploegmaats naar het podium te gaan voor de ploegvoorstelling voor zoveel gepassioneerde mensen. Het is pas mijn tweede seizoen als prof. Niet veel mensen kennen me, maar om mijn naam te horen op het podium liet me voelen dat ik een van de beste renners ter wereld was. Na de presentatie en voor de start van de eerste rit kwamen fans naar me toe om foto`s te maken. Het was handtekeningen uitdelen en selfie, selfie, selfie. Iedereen is er gek op. Ik vond het geweldig zoveel mensen te ontmoeten en even met ze te praten.

Ik kan niet zeggen dat ik nerveus was voor de eerste rit. Ik keek er gewoon heel erg naar uit. Hoeveel renners kunnen zeggen dat ze hun debuut maken in hun ‘eigen grote ronde’. Tijdens de rit was ik volledig gefocust, want het was een belangrijke dag voor ons. We boekten geen goed resultaat, maar het was pas de eerste rit. De motivatie is er, we zijn een hecht blok en hebben vertrouwen in onze ploeg.

Ik wil de ploeg helpen enkele ritten te winnen. Ik wil alles geven voor Fernando en Bob. Mijn persoonlijke doel is om Milaan te halen en deze ronde te voltooien. Natuurlijk wordt de derde week loodzwaar met de Mortirolo en Passo Stelvio. Het wordt dus genoeg afzien op de fiets, maar ik ga alles geven om de laatste dag te halen.

Ik haalde ook nog het nieuws doordat ik mijn eigen Panini sticker niet kan vinden. Tot nu toe kocht ik 400 stickers, maar geen ‘Davide Martinelli’ sticker. Gelukkig waren er veel fans die me via Twitter of Instagram contacteerden en melden dat ze naar onze ploegbus kwamen om mijn sticker te brengen in ruil voor een bidon. Dus er is nog hoop. Als  alles goed gaat heb ik aan het einde van de Giro ongeveer 15 of 20 stickers van mezelf.

Photo credit: ©BrakeThrough Media

Gerelateerde items

Bob Jungels rijdt Giro d’Italia

Bob Jungels rijdt Giro d’Italia

03/01/2019
Link
2018 Best Moments: de droom Giro d’Italia van Viviani

2018 Best Moments: de droom Giro d’Italia van Viviani

08/11/2018
Link
Giro d’Italia 2019: van Bologna naar Verona

Giro d’Italia 2019: van Bologna naar Verona

01/11/2018
Link
Viviani steviger aan de leiding puntenklassement Giro

Viviani steviger aan de leiding puntenklassement Giro

11/05/2018 - Race report
Link
Giro: Maximilian Schachmann pakt witte trui

Giro: Maximilian Schachmann pakt witte trui

04/05/2018 - Race report
Link
Zdenek Stybar: terug kijken op de klassiekers

Zdenek Stybar: terug kijken op de klassiekers

23/04/2018 - Riders
Link
Laurens De Plus: ik kijk uit naar het seizoen 2018

Laurens De Plus: ik kijk uit naar het seizoen 2018

07/01/2018 - Riders
Link
2018 Giro d’Italia: van Jeruzalem naar Rome

2018 Giro d’Italia: van Jeruzalem naar Rome

30/11/2017
Link
Davide Martinelli: “2017 – Een geweldige ervaring”

Davide Martinelli: “2017 – Een geweldige ervaring”

27/10/2017 - Riders
Link