Narvaez dichtbij eerste profzege

Jhonatan Narvaez werd de eerste Zuid-Amerikaanse renner die op het podium eindigde in de Drôme Classic (206 kilometer). Quick-Step Floors was in deze koers opnieuw nadrukkelijk aanwezig. Rémi Cavagna opende de debatten met een vroege vlucht. Hij kreeg vier renners mee in zijn wiel, maar op 60 kilometer van de streep ging de Fransman alleen door. Hij had op dat moment een voorsprong van 2,5 minuten op het peloton.

De meute knabbelde langzaam iets van de achterstand af en met 25 kilometer werd Cavagna ingelopen door een uitgedund peloton. Op de Col de la Grande Limite bleven 30 renners vooraan over. Uit die groep versnelde Luxemburgs kampioen Bob Jungels. Hij kreeg ploegmaat Jhonatan Narvaez en Lilian Calmejane (Direct Energie) met zich mee. Het trio pakte al snel 20 seconden voorsprong.

Jungels was de motor van het koptrio. Hij reed veel op kop en offerde zich op voor zijn ploegmaat om de voorsprong op de achtervolgers in stand te houden. Op de Côte de Haut Livron sprong Calmejane uit het wiel van de Luxemburger. Narvaez twijfelde geen moment en sprong mee. In de laatste lastige afdaling werd hij echter op een klein gaatje gereden door de Fransman. Die voorsprong hield Calmejane vast tot aan de streep. Narvaez kwam enkele seconden later als tweede over de streep, Jungels volgde als 3e.

“Het was een interessante koers in Frankrijk, maar erg koud en dat kroop bij veel renners in de kleren. Ik voelde me prima vanaf het begin, maar aan het einde was ik er aan. Bob deed een geweldige job in de kopgroep, daar wil ik hem voor danken. Een renner met zijn statuur en die dan voor mij werkt, dat is ongelooflijk. Helaas waas Calmejane net te sterk en belette hij ons de gang naar de overwinning. Het was mijn eerste Europese koers in 10 maanden en ik vertrek met een goed gevoel. Het motiveert me om verder te blijven werken richting mijn eerste profzege en meer succes met de ploeg”, sprak Narvaez na afloop.

Pieter Serry was met een 9e plek de derde Quick-Step Floors renner in de top-10. Maximilian Schachmann – gisteren nog 2e in de Classic Sud-Ardèche – volgde kort achter hem als 11e.