18e stek voor Lampaert in Grand Prix Cerami

Na een uur ontstond in de 50e editie van de Grand Prix Cerami een vluchtgroep: Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert), Nicola Genovese (D'Amico Bottechia), Alexander Kamp (Team Stolting), Sean Lake (Avanti Isowhey Sport), Christophe Premont (Verandas Willems), Steven Tronet (Fortuneo-Vital Concept), Jimmy Turgis (Roubaix Metropole) en Antoine Warnier (Wallonie-Bruxelles). Zij krijgen wat vrijheid, maar werden in de eerste lokale ronde in Frameries ingelopen.

In de finale probeerden diverse renners te ontsnappen, maar alleen de poging van Jelle Wallays (Lotto-Soudal) had succes. De Belg werd niet meer bijgehaald en mocht zo zijn handen in de lucht steken als winnaar voor Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) and Christopher Latham (Team Wiggins).

Een eerste achtervolgende grote groep eindigde op 15 seconden achter Wallays. Yves Lampaert was daarin de eerste Etixx – Quick-Step renner op een 18e stek. Hij werd kort gevolgd door ploegmaat Guillaume van Keirsbulck, die 20e werd.

Photo credit: ©Tim De Waele