De jonge Slowaak is klaar om te koersen in Europa, voor de eerste keer dit seizoen.

“We hebben een leuke tijd gehad in Australië, we zijn gaan surfen, maar als ik terugkijk op de koersen was het niet 100% van mijn kant. Maar ik heb weer wat ervaring opgedaan en ik denk dat het me zal helpen voor de toekomst. De sfeer zat goed en iedereen heeft genoten. Het was leuk om daar mijn seizoen te beginnen, maar met het tijdsverschil was het moeilijk om contact te houden met familie en vrienden uit Europa. Het weer is er wel veel beter, je kan in warme omstandigheden trainen en koersen in plaats van te vervriezen in Europa.

Na Australië ging ik terug naar Slowakije, waar ik mijn familie en vrienden terugzag. De omstandigheden om te trainen waren verre van ideaal, want we hadden overdag min 7 graden. Daarom besloot ik naar Kroatië te gaan, waar het weer veel beter was, 15 graden en veel zon. Het voelde goed om kilometers te malen, ik ben ervan overtuigd dat dit zal helpen in de komende koersen.

Mijn doel voor dit seizoen is om mijn beste niveau te bereiken. Ik weet dat ik nog niet op het punt sta om wedstrijden te winnen, maar ik wil gewoon mijn conditie verbeteren, vol ervoor gaan en het team helpen. Dit weekend ben ik hier in Frankrijk voor twee mooie koersen. Op zaterdag wil ik de Wolfpack in het begin helpen en de boel onder controle houden. Zondag zou me normaal beter moeten liggen, aangezien het parcours niet zo steil is.”

In het moment leven

“Ik denk dat ik een puncheur ben, ik kan het goed doen in de klassiekers. Ik wil gewoon de beste versie van mezelf zijn. Ik kijk op naar mijn ervaren ploegmaats, zoals Julian en Dries. Ik vraag veel tips, omdat ik zoveel van ze kan leren. Ik kijk naar wat ze doen en weet dat dit me in de toekomst zal helpen. Ik heb het gevoel dat ook met het personeel de band sterker wordt. Vorig seizoen heb ik maar een paar maanden gekoerst, maar nu leer ik iedereen beter kennen.

Mensen hebben me gevraagd of ik een idool heb, maar ik kan niet echt zeggen dat ik dat heb. Ik kijk op naar Milan Skriniar, ook hij komt uit Slowakije en speelt voor Inter Milano. Ik weet vanwaar hij komt toen hij jonger was, het is een lange weg geweest, maar om te zien waar hij nu staat motiveert me. Daarom train ik hard en probeer ik gewoon mijn best te doen. Ik leef in het moment, en wil het beste halen uit elke dag."

Onze wolven

Gerelateerde producten