De jonge Slovaak is vandaag prof geworden bij Quick-Step Alpha Vinyl en wil maar al te graag koersen voor de Wolfpack en zijn ontwikkeling voort zetten.

In het eerste deel van het seizoen Martin Svrček reed hij bij de beloften voor het Biesse Carrera Continental team. De 19-jarige renner komt net terug van een gebroken sleutelbeen en voegt zich bij de ploeg op trainingskamp in Livigno, waar hij samen met zijn nieuwe ploegmaats zich kan voorbereiden op het tweede deel van het seizoen.

“Het was mijn droom om professional te worden. Ik kan niet bevatten hoe het gaat zijn om te rijden voor de Wolfpack. Ik ben klaar om hard te werken en kijk er naar uit om iedereen te zien op het trainingskamp in Livigno. In december en januari was ik ook al bij de ploeg, maar nu wil ik meer tijd doorbrengen met mijn ploegmaats en staf.

“Ik wil hier zeker gaan leren, meer professioneel worden. Ik heb niet direct specifieke doelen, ik ben slechts 19 jaar oud. Een tijdje terug ben ik gevallen toen een auto mij passeerde en brak daarbij mijn linkersleutelbeen. Na de operatie waren de eerste trainingen goed, maar toen ik de training wat opvoerde raakte ik een gat in de weg en voelde ik opnieuw pijn en stopte ik voor twee dagen. Daarna voelde alles weer goed.”

“Ik koerste in de Giro di Sicilia waar ook enkele World Tour ploegen waren. Het wordt echter anders voor mij nu ik werk moet doen voor de ploeg. Ook het material wat ik hier tot mijn beschikking heb is complete anders, het beste materiaal dat je kan krijgen. Ik kan niet wachten om te trainen en koersen in het tenue van de ploeg, het is geweldig om dat elke dag te mogen. Mijn familie is ook erg trots. Na mijn test op de Bakala Academy waren ze al erg blij. Daarna moesten we wachten of ik een plekje in de ploeg ging krijgen. Toen ik hoorde dat ik bij de ploeg mocht komen was er natuurlijk grote blijdschap bij mij en de familie. Ik wil mijn voordeel doen met deze kans en elke keer alles geven.”

Photo credit: ©Wout Beel

Onze wolven

Gerelateerde producten

Gerelateerde items

Jong Slowaaks talent zal de Wolfpack vervoegen in 2022

Jong Slowaaks talent zal de Wolfpack vervoegen in 2022

22/09/2021
Link