Philippe Gilbert: eind september terug in actie

De eerste dagen na de valpartij waren vrij lastig om eerlijk te zijn. Experts zeiden dat de blessure er niet goed uit zag en dat het een lange tijd ging duren om te herstellen. Velen zeiden dat het seizoen afgelopen was en ik me moest focussen op 2019. Dat wilde ik echter niet horen en dus wilde ik bewijzen dat ze fout zaten. Ik heb erg hard gewerkt om terug te komen, dag en nacht. En dat is letterlijk: ik stond `s nachts op om oefeningen te doen.

Ik bleef maar twee dagen in het ziekenhuis. Ik huurde daarna materiaal dat ze gebruikten in het ziekenhuis voor mijn herstel. Zo kon ik mijn eigen revalidatiecentrum thuis bouwen, zodat ik mijn eigen omgeving en team om mij heen had. Dat was erg belangrijk voor mijn comeback.

Optimistisch blijven was de sleutel tot herstel. Na 3 weken zat ik weer op de fiets en kon ik anderhalf uur fietsen. Ik voelde nog wel veel pijn en reed zo`n 20 kilometer per uur gemiddeld. Per dag ging het echter beter, na 2 weken kon ik 2,5 uur doen en afgelopen week kon ik eindelijk een propere effort doen. Ik was blij geen pijn meer te voelen, de cijfers waren ook vrij goed.

Ik heb nog meer dan een week trainen voor de boeg, maar ik ben blij dat ik mag aankondigen dat ik mijn comeback eind september kan maken tijdens de Grand Prix d’Isbergues. Die koers heb ik in mijn eerste profseizoen – 15 jaar geleden – ook eens gereden. De komende weken staan nog zware trainingsblokken en specifieke oefeningen zoals trainingen achter de motor op het programma. Hopelijk wordt mij conditie nog een stukje beter en komt er wat snelheid in de benen.

Het is niet te beschrijven hoe blij ik ben om dit jaar weer te koersen. Er staan nog enkele interessante koersen op het programma, zoals de koersen in China: de Tour of Guangxi  en natuurlijk de afsluiting van de Hammer Series in Hong Kong. Onze ploeg staat tweede, dus we willen het gevecht aangaan voor de eindzege.

Ik ben erg ambitieus, ik wil koersen winnen. Zo werkt dat in mijn hoofd. Mensen denken dat het gek is om die doel te stellen en misschien lukt het wel niet dit jaar, maar deze mentaliteit drijft mij als renner en geeft me de motivatie om zo snel mogelijk terug te keren naar The Wolfpack, tegen alle verwachtingen in.

Photo credit: ©Tim De Waele/ Getty Images

Gerelateerde items

Tirreno-Adriatico - Rit 6

Tirreno-Adriatico - Rit 6

12/03/2012
Link
Philippe Gilbert wint op Paul Ricard Circuit

Philippe Gilbert wint op Paul Ricard Circuit

16/02/2019 - Race report
Link
Gilbert ten aanval in Tour de la Provence

Gilbert ten aanval in Tour de la Provence

15/02/2019 - Race report
Link
Parijs-Tours: Terpstra tweede in laatste koers voor ploeg

Parijs-Tours: Terpstra tweede in laatste koers voor ploeg

07/10/2018 - Race report
Link
Droomcomeback voor Philippe Gilbert

Droomcomeback voor Philippe Gilbert

23/09/2018 - Race report
Link
Quiz Time feat. Philippe Gilbert, Bob Jungels en Niki Terpstra

Quiz Time feat. Philippe Gilbert, Bob Jungels en Niki Terpstra

23/03/2018 - Achter de schermen
Link
Philippe Gilbert - winnaar RVV2017

Philippe Gilbert - winnaar RVV2017

02/07/2017
Link