De 23-jarige Italiaan bezorgde onze ploeg de eerste podiumplaats in deze World Tour wedstrijd.

Quick-Step Alpha Vinyl sloot het Canadese weekend af met een sterk optreden in de Grand Prix Cycliste de Montreal. In de laatste twee ronden kwam de koers echt tot leven nadat een vluchtgroep werd ingerekend.

Op ongeveer 20 kilometer van de finish trokken twee renners op avontuur en pakten 40 seconden voorsprong op het peloton. In de laatste ronde werden zij bijgehaald. Op de voorlaatste klim van de dag ontsnapten vijf andere renners, met daarbij Andrea Bagioli namens Quick-Step Alpha Vinyl. De voorspong van het vijftal liep snel op en het was dan ook snel duidelijk dat zij vochten voor de zege.

Bagioli speelde het slim en reed een sterke sprint aan het einde van de 221,4 kilometer lange koers. De Italiaan kwam uiteindelijk als derde over streep, zijn beste resultaat in een World Tour eendagskoers.

“Alles gebeurde in de laatste ronde. Toen de favorieten aanvielen, voelde ik dat het moment daar was om te gaan. Ik voelde me goed op het zware parcours, een van de lastigste van dit seizoen. In de sprint gaf ik alles. Ik ben tevreden met mijn podium, het is een goed resultaat richting de laatste weken van het seizoen. Ik hoop hier ooit terug te komen om te winnen”, sprak Andrea na afloop.

Photo credit: ©Dario Belingheri / Getty Images