Deutschland Tour arriveert in Merzig

Quick-Step Floors en Maximilian Schachmann waren prominent aanwezig tijdens de derde etappe van de Deutschland Tour. Door enig misfortuin kon de 24-jarige Duitser zijn leiderstrui niet behouden.

Nadat een groep van 7 renners het ruime sop koos, nam Quick-Step Floors de verantwoordelijkheid in het peloton. Rémi Cavagna, Jhonatan Narvaez en James Knox hielden de koplopers binnen schot en zorgden ervoor dat het peloton verder bij elkaar bleef op de klim Mettlach (1300 meter, 7.9%).

Op de Eller Weg trokken enkele renners in de aanval, maar ondanks hun inspanningen werden Warren Barguil (Fortuneo-Samsic) en Pieter Weening (Roompot) op 2 kilometer van de streep ingerekend. Schachmann zat goed gepositioneerd onder de rode vod, maar een valpartij net voor hem maakte Schachmann kansloos voor de eindsprint. Die sprint werd gewonnen door Matej Mohoric (Bahrain-Merida), die daardoor ook de nieuwe leider werd.

Schachmann staat na vandaag tweede in het klassement, 6 seconden achter Mohoric. De laatste etappe brengt het peloton morgen van Lorsch naar Stuttgart. Het parcours is opnieuw heuvelachtig, dus in het klassement is nog van alles mogelijk.

Photo credit: ©Justin Setterfield/ Getty Images