Giro d’Italia: Bravissimo in Osimo voor Schachmann

Na de neutrale start van de 11e etappe in de Giro d`Italia was het alle hens aan dek in het peloton. De aanvalspogingen kwamen van alle kanten. Rémi Cavagna was een van de renners die probeerde te ontsnappen, maar kreeg geen ruimte van het peloton. Een groep van 5 renners kreeg na 40 kilometer wel de zegen.

Het kwintet reed vier minuten weg bij het peloton, maar toen het peloton de gashendel eenmaal open draaide verdween die voorsprong als sneeuw voor de zon. In de laatste 10 kilometer werd de laatste vluchter gegrepen, het sein voor een nieuwe aanvalsgolf. Zdenek Stybar was de eerste die fors doortrok.

De Tsjechische kampioen kreeg Tim Wellens (Lotto-FixAll) met zich mee. Het duo opende een klein gat van 10 seconden, maar dat bleek niet genoeg toen maglia rosa Simon Yates (Mitchelton-Scott) versnelde vanuit het peloton en het kopduo voorbij stak. Yates won de rit voor Tom Dumoulin (Team Sunweb).

“Eerlijk gezegd dacht ik dat dit het beste moment was om te gaan. Toen Wellens me bijhaalde verdeelden we het werk en openden we een aardig gaatje. Toen de klassementsmannen hun zet deden werd al snel duidelijk dat we geen kans maakten. Ik had graag meer uit deze rit gehaald, maar het is zoals het is. Ik geniet van deze Giro, de moraal binnen de ploeg is hoog en we hopen ons nog te tonen op weg naar Rome”, sprak Stybar in Osimo.

Max Schachmann reed opnieuw een indrukwekkende finale. De 24-jarige Duitser hield knap stand tussen de klassementsrenners en eindigde op een solide 8e plek. Schachmann schoof daardoor weer een plekje op in het klassement.