Giro d’Italia trekt naar de Etna

Op de Etna werd een eerste strijd gestreden onder de klassementsrenners tijdens de 101e Giro d`Italia. Na een knotsgekke start reed na 40 kilometer een groep van 27 renners voorop. Zij reden 3 minuten weg bij het peloton, dat vervolgens in gang schoot omdat enkele koplopers een bedreiging vormden voor het klassement. Alleen Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) bleef uit de kluwen van het peloton en won de rit voor ploegmaat Simon Yates, die vanuit de achtergrond was terug gekeerd en na afloop de roze trui mocht aantrekken.

Maximilian Schachmann reed een sterke rit. Hij haakte zijn wagonnetje tot 4 kilometer van de top aan bij de eerste groep, maar moest toen de rol lossen en kwam uiteindelijk op 2 minuten van de winnaar over de streep.

“Het was een zware dag, maar ik voelde me goed totdat we het steile deel van de klim bereikten. Mijn benen explodeerden daar. Ik had kramp en moest mezelf naar de finish slepen. Tot nu toe ben ik er blij met mijn koers en het gevoel in de benen. Er zijn nog veel ritten te gaan tot Rome, we bekijken het dag per dag”, vertelde Schachmann na afloop.

Elia Viviani bracht zijn maglia ciclamino veilig naar de top van de Etna. De Italiaan start morgen dus opnieuw in de befaamde puntentrui, wanneer het peloton van Pizzo naar Praia a Mare (159 kilometer) trekt

Photo credit: ©Tim De Waele/ Getty Images