Iljo Keisse derde in zware Le Samyn

Vier dagen na de Omloop Het Nieuwsblad stond Iljo Keisse aan de start van zijn volgende koers: Le Samyn. Door de regen en lage temperaturen werd de koers een waar slagveld. Quick-Step Floors deed de hele koers van zich spreken. In het eerste deel van de koers zette het de achtervolging in op een kopgroep van 5, in het tweede deel kwamen er enkele versnellingen vanuit het Quick-Step Floors kamp.

Jack Bauer, Tim Declercq, Dries Devenyns en Iljo Keisse lieten zich enkele malen opmerken in de finale. Keisse kwam in de laatste twee ronden voorop te rijden met een groepje. Op ongeveer 30 kilometer van de streep ontsnapten Alex Kirsch (WB Veranclassic) en Guillaume Van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert) uit die groep. Zij hielden hun voorsprong vast tot aan de meet, waar Van Keirsbulck de zege opeiste. Keisse werd op enkele seconden derde.

Neo-profs Maximilian Schachmann (10e) en Rémi Cavagna (14e) zette de collectief sterke wedstrijd kracht bij door allebei in de top-15 te eindigen.

“We kwamen voor de winst, maar zijn blij met Iljo`s derde plek. Hij deed alles voor een goed resultaat en verdiend deze podiumplek. Het was erg zwaar onderweg, maar we deden op alle fronten mee. Naast Iljo was het fijn om te zien dat Max en Rémi vooraan zaten in deze lastige omstandigheden. Slechts 45-50 renners haalden de finish”, aldus sportdirecteur Geert van Bondt.

Photo credit: ©Tim De Waele