Zdenek Stybar grijpt net naast zege in Binche

De 29e Binche-Chimay-Binche/Memorial Frank Vandenbroucke ging over 195 kilometer. Lars Bak (Lotto-Soudal) en Vegard Stake Laengen (IAM Cycling) kleurden de koers, maar werd al vroeg in de finale ingerekend. In de laatste 30 kilometer kwamen er veel aanvallen uit het peloton, maar geen enkele poging slaagde.

Het peloton werd stevig uitgedund door de verschillende tempoversnellingen. Fernando Gaviria, Jens Debuscherre (Lotto-Soudal), Jean-Pierre Drucker (BMC), Huub Duijn (Roompot Oranje), Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert), Oliver Naesen (IAM Cycling) en Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen) vonden het niet snel genoeg gaan en ontsnapten uit de grote meute. Ze pakten 15 seconden voorsprong, maar het peloton reed  dat gat snel dicht.

In de laatste kilometer ontsnapten Zdenek Stybar, Arnaud Demare (FDJ), Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal) en Greg Van Avermaet (BMC). Demare versnelde nog eens op de tweede kasseistrook, waarop Stybar alleen een antwoord had. In de laatste meters was Demare sneller dan de Tsjechische Etixx – Quick-Step renner. Stybar mocht zich door zijn 2e plaats voor de vierde maal dit seizoen op het podium melden.

Volgende week neemt Etixx – Quick-Step deel aan de Nationale Sluitingprijs, de laatste koers van het Belgische wielerseizoen.