Vuelta: Bouet dichtbij zege in 12e rit

Op de eerste van vier bergen van de 12e etappe in de Vuelta trok Gianluca Brambilla in de aanval met Darwin Atapuma (BMC), Kenny Elissonde (FDJ), Romain Hardy (Cofidis), Louis Meintjes (Lampre-Merida) en het Team Sky duo Peter Kennaugh en David Lopez.

Op papier was het een echte rit voor de aanvallers, maar het gat werd niet groter dan 3 minuten. Verschillende teams wilden voor de ritwinst vechten in Bilbao. Aan de voet van de laatste klim werden de vluchters ingerekend. Verschillende renners probeerden er vandoor te gaan. Alleen Dries Devenyns (IAM Cycling) slaagde erin om een gaatje te slaan. Hij passeerde de top van de slotklim met 30 seconden voorsprong op de achtervolgers.

De toekomstige Etixx – Quick-Step renner werd in de slotkilometer ingerekend bij het uitgedunde peloton van ongeveer 50 renners. Maxime Bouet werd door David De La Cruz beschermd op de laatste klim. De Franse Etixx -  Quick-Step renner plaatste zich prima voor de sprint en hoefde alleen Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange) voor te laten gaan. Het was voor de 16e keer dit seizoen dat een Etixx – Quick-Step renner op het podium stond in een rit tijdens een grote ronde.

"Aan de een kant heb ik een bitter gevoel omdat ik er zo dichtbij was, maar aan de andere kant ben ik tevreden met mijn goede rit en sterke benen. Astana maakte de rit erg zwaar,  maar ik bleef bij het peloton tijdens het klimwerk omdat ik wist dat ik een kans zou hebben in de finale. Ik lanceerde mijn sprint op 250 meter van de meet en gaf alles wat ik had, maar Jens was sterker vandaag”, aldus Bouet. “Vorig jaar werd ik in de 12e rit op 200 meter van de streep ingerekend, nu word ik in de 12e rit 2e. Het is niet slecht om op het ritpodium te staan in een grote ronde, maar ik ga zeker nog voor goede resultaten in de resterende ritten.”