De Belg keek terug op de eerste helft van de Tour de France.

Na de hectische rit van zondag is de rustdag erg welkom. Iedereen had die wel nodig na negen ritten. Ik had een rustig ontbijt, daarna een ritje met mijn Soudal Quick-Step ploegmaats en vervolgens zoveel mogelijk herstellen.

Tot nu toe is het een mooie koers voor de ploeg. De start in Italië was ongelooflijk, iets dat ik altijd zal onthouden. De witte trui en vooral de tijdritzege maken me erg blij en geven vertrouwen voor de komende twee weken. Ik houd ervan om onderdeel te zijn van de Tour en de ervaringen die het met zich meebrengt. Ik hoop dat we nog enkele mooie resultaten kunnen boeken.

Veel van de stressvolle ritten zijn nu achter de rug, maar we moeten gefocust blijven en ons aan het plan houden. We moeten ook in onszelf blijven geloven. Ik weet dat over een paar dagen de Pyreneeën wachten en daar gaat het echte gevecht voor het klassement losbarsten. De zwaarste ritten moeten nog komen, maar mijn benen zijn beter dan in de Vuelta van vorig jaar en ik kijk er naar uit om mee te doen op die klimmen. De ploeg is goed en heeft me uit de problemen gehouden tot nu toe. Ik heb vertrouwen in de komende uitdagingen.

 

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde items

Het goede Tourdebuut van Remco Evenepoel

Het goede Tourdebuut van Remco Evenepoel

08/07/2024 - Riders
Link