De Fransman kijkt er naar uit om het tweede deel van het seizoen op gang te trappen.

“Ik ben erg blij om aan de start van de Dauphiné te staan. Ik wil weer genieten van het koersen, het is al een tijd geleden. Ik voel me fris en gemotiveerd. Een ritzege is het doel. We gaan zien hoe de vorm is na de hoogtestage en hoe de koers zich ontvouwt. We hebben een sterke ploeg en hebben verschillende kaarten voor de ritzege. We gaan dag per dag bekijken hoe het gaat en of er iets mogelijk is in het klassement.

Ik had die valpartij in de Ronde en nam daarna nog deel aan Luik, maar niet met de vorm die ik wilde. Na Luik nam ik rust om te herstellen van het eerste zware deel van het seizoen. Ik genoot van mijn tijd thuis voordat ik naar de hoogtestage in Sierra Nevada trok. We draaiden daar een prima trainingskamp en verkenden enkele Tourritten in Bilbao en San Sebastian met Rémi Cavagna.

Ik heb vertrouwen en voel me fysiek goed. Ik kon de afgelopen weken in goede omstandigheden trainen. Het is een belangrijke periode van het seizoen en dat geeft me veel motivatie. Als ik terugkijk op de afgelopen maanden hoop ik dat ik niet meer te maken krijg met valpartijen of ziekte. De break na de klassiekers was noodzakelijk en nu ben ik klaar om opnieuw te koersen.

Het routeboek moet ik nog bekijken om eerlijk te zijn. Er zijn wat ritten voor de punchers en enkele zware bergritten. Dan is er ook nog de tijdrit, een mooi doel voor Rémi. Deze week in de Dauphiné is belangrijk, het is de start van een drukke periode met de nationale kampioenschappen, Tour de France en het WK. En dan alles binnen twee maanden. We zijn er klaar voor en ik ga alles geven.”

 

Photo credit: ©Tim De Waele / Getty Images

 

 

Onze wolven

Gerelateerde producten

Gerelateerde items

Soudal Quick-Step selectie Critérium du Dauphiné

Soudal Quick-Step selectie Critérium du Dauphiné

31/05/2023
Link