De wereldkampioen deelde zijn gedachten voorafgaand aan de start van de Italiaanse grote ronde.

“Ik kom met vertrouwen aan de start van de Giro d`Italia. Mijn tweede zege in Luik-Bastenaken-Luik gaf een belangrijk antwoord op waar ik sta na mijn hoogtestage op Tenerife. Het was een succes en daarmee ben ik goed op koers voor mei, precies wat ik nodig had richting de Giro.

Mensen vragen mij wanneer ik de roze trui graag zou willen pakken: op de openingsdag of na de tweede tijdrit. Voor mij maakt dat niet direct uit. Als ik deze zaterdag kan pakken, waarom niet? Gezien de ongelooflijk zware derde week maakt het niet echt uit wanneer je deze trui pakt, het belangrijkste is dat je de roze trui hebt in Rome. Om eerlijk te zijn denk ik daar niet aan op dit moment. Ik ga de koers relaxt en met vertrouwen in, niet alleen in mezelf maar ook zeker in onze ploeg.

We hebben een uitgebalanceerde en erg sterke ploeg bestaande uit renners waarin ik veel vertrouwen heb.

We weten hoe we moeten werken als ploeg en hebben al laten zien dat we een grote ronde konden controleren. We hebben de juiste instelling en mentaliteit voor een grote ronde. Veel scenario`s kunnen de revue passeren. Het wordt belangrijk om alert te zijn en op alle details te letten, die kunnen de koers maken of breken.

Het plan is redelijk duidelijk. In de tijdritten ga ik proberen tijd te pakken op de andere klassementsrenners. Daarnaast probeer ik waar en wanneer mogelijk energie te sparen. En dan hopelijk het tijdsverschil verdedigen in de bergen.

Na mijn vorige optreden hier ben ik verbetert in het klimwerk en de tijdrit. Dus ik hoop dat mijn niveau goed genoeg is voor de komende drie weken. Ik houd van Italië en de passie voor de koers hier. Het wordt plezierig om hier te koersen. Ik heb twee jaar de Coppa Bernocchi gewonnen in dit land, ik hoop daar nu nog wat aan toe te voegen op Italiaanse grond. We gaan zien wat er gaat gebeuren, maar een ding is zeker: we gaan ons best doen, elke dag.”

 

Photo credit: ©Wout Beel

Onze wolven

Gerelateerde producten

Gerelateerde items

Soudal – Quick-Step selectie Giro d’Italia

Soudal – Quick-Step selectie Giro d’Italia

02/05/2023
Link