Jhonatan Narvaez: “Blij om deel uit te maken van Quick-Step Floors”

Hallo, mijn naam is Jhonatan Narvaez!

Na mijn eerste koers in het prachtige Quick-Step Floors shirt leek het mij een goed diee om mijzelf voor te stellen. Ik ben geboren en getogen in een klein bergdorpje genaamd Playón de San Francisco, in de provincie Sucumbíos in Ecuador, ongeveer 15 minuten van de Colombiaanse grens. Mijn huis – waar ik woon met mijn ouders, drie zussen en broer – staat op 3000 meter boven zeeniveau. Binnen is het 10 – 12 graden, dus dat is redelijk koud. Daar zijn we echter aan gewend. Het is een heel ander leven dan in Europa.  Het dorp is een prachtige plek om als kind op te groeien, maar ook een fantastische plek voor een jonge renner. Je leert van de bergen te houden en hoe ze te bedwingen. Je moet wel. Wanneer ik ga trainen moet ik een berg van 5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6% overwinnen om thuis te komen.

Mijn vader en broer zijn altijd gepassioneerd geweest van wielrennen. Mijn broer deed ook veel in de wielerwereld. Door hen ben ik op zeer jonge leeftijd begonnen met koersen. Er staan niet veel koersen op de kalender in Ecuador, dus toen ik jong was koerste ik veelal in Colombia. Zowel op de weg als op de piste, waar ik Pan-Amerikaans kampioen was bij de jeugd op de onderdelen individuele achtervolging en puntenkoers.

In mijn eerste jaren was ik niet direct succesvol, maar ik kon niet stoppen met fietsen. Ik hield er gewoon van. De sport zit in mijn DNA. Ik groeide op met de droom om professional te worden, ik droomde er elke keer van op training. Had het niet zo gegaan zoals het nu gegaan is, dan was ik waarschijnlijk nu student aan een universiteit geweest.

Dit jaar verhuis ik naar Pamplona. Ze zeggen dat het een goede plek is om te trainen en dat het er niet te warm is. Ik ben niet de grootste fan van warm weer, ik houd meer van koudere omstandigheden net zoals thuis in Ecuador. Ik heb in Pamplona een appartement samen met een andere Ecuardoriaanse profrenner. We gaan vast een goede tijd tegemoet.

Het is niet mijn eerste keer in Europa. Vorig jaar – toen ik koerste voor Axeon Hagens Berman – en het jaar daarvoor toen ik deel uitmaakte van Klein Constantia – het opleidingsteam van Quick-Step Floors – reed ik in de top-5 van het algemene klassement en het bergklassement van de Tour de Savoie Mont Blanc. Daar ontmoette ik mijn huidige ploegmaats Rémi Cavagna, Maximilian Schachmann en Enric Mas voor het eerst.

Het een grote stap om bij Quick-Step Floors prof te worden, het is een van de beste ploegen ter wereld. Het geeft me veel motivatie en vertrouwen richting het seizoen. Ik probeer overal zoveel mogelijk van te genieten, zonder natuurlijk de focus te verliezen. Dat is nu het belangrijkste, gefocust te blijven en leren van alle ervaren en fantastische renners hier. Het is uniek hoe elk persoon binnen de ploeg werkt voor het teamsucces en zeges.

In de toekomst wil ik graag een goede renner voor de rittenkoersen worden. Niet direct voor de grote rondes - al is het wel een grote droom om de gele trui te mogen dragen in de Tour de France - maar bijvoorbeeld voor wedstrijden als Vuelta a Andalucia of Vuelta al Pais Vasco. Ik zou ook graag goed rijden in de Ardense klassiekers. Daar ga ik voor werken, maar het wordt een lange reis die ik stap voor stap ga nemen. Ik ben nog erg jong en wil nog niet te veel over de toekomst nadenken.

Het seizoen is begonnen. Deze week rijden we in Colombia de Oro y Paz, mijn tweede koers van het seizoen. Ik kijk er erg naar uit. Ik hoop dat ik mijn goede vorm van Argentinië mee kan brengen. Ik voel me erg happy hier en ben alle mensen die me geholpen hebben om deze droom te realiseren erg dankbaar. Ik kan niet wachten om mijn waarde te tonen!

Photo: ©Tim De Waele/ Getty Images

Gerelateerde items

Volta a Catalunya - Rit 4

Volta a Catalunya - Rit 4

22/03/2012
Link
Vijf onbekende feiten: Jhonatan Naravez

Vijf onbekende feiten: Jhonatan Naravez

24/06/2018
Link
Max Schachmann knap tweede in Frankrijk

Max Schachmann knap tweede in Frankrijk

24/02/2018 - Race report
Link
Quick-Step Floors voegt Jhonatan Narvaez toe aan ploeg 2018

Quick-Step Floors voegt Jhonatan Narvaez toe aan ploeg 2018

08/08/2017
Link