Michael Mørkøv: over de start van het seizoen en mijn verdere doelen

Ik schrijf jullie vanuit Australië, een plek die niet bepaald nieuws voor me is. Het was al een tijdje geleden, maar in 2000 nam ik hier al vaak deel aan koersen als baanwielrenner. Het was leuk om hier terug te zijn met mijn nieuwe ploeg. Mijn ervaring voldeed compleet aan mijn verwachtingen. De mensen zijn hier zo open-minded, de sfeer naast de fiets is erg relaxt.

Ik heb aan veel koersen over de hele wereld deelgenomen, maar deze koers is anders. De mensen in Adelaide en Geelong houden van de koers en raken helemaal in extase wanneer de koers passeert. Van de Tour Down Under kreeg ik een soort festivalgevoel. Natuurlijk motiveert dat de renners nog wat meer, zoals jullie konden zien in de resultaten. Elia won de 3e rit en Dries eindigde in de top-5 van het eindklassement.

Het weer is het enige lastige hier. De temperatuur gaat nog al eens boven de normale lichaamstemperatuur. Als je moet koersen in meer dan 40 graden, dan zie je flink af op de fiets. De ploeg was echter goed voorbereid en had de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. We bleven goed gehydrateerd voor, tijdens en na de koers. Dat bevorderde het herstel na de lange en zware dagen in het zadel.

Je kan ook niet ontkennen dat  Zuid-Australië een prachtig deel van de wereld is. Echter was ik hier niet naartoe gebracht om alleen van de uitzichten en landschappen te genieten. Ik had een belangrijke rol: Elia assisteren in zijn lead-out trein. Ik heb deze al enkele jaren en houd van de massasprints. Het geeft een flinke adrenaline stoot. Wanneer je sprinter het dan ook nog afmaakt, is het een geweldig gevoel. Na onze eerste zege hier in Australië kijk ik erg uit naar de verdere samenwerking met Elia en Fernando de komende koersen.

Hoewel ik nieuw ben in deze ploeg, is mijn overgang soepeltjes verlopen. Ik kende al enkele renners en stafleden. Dat maakte het een stukje eenvoudiger. De welkome sfeer bij Quick-Step Floors deed de rest. De ploeg is als een familie en ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb.

Ik heb Down Under genoeg tijd gehad om na te denken over mijn doelen voor dit jaar. Ik wil in dienst van Elia en Fernando hen aan zoveel mogelijk zeges helpen. Dus ik moet goed voorbereid zijn wanneer ik met heen koers. Het draait uiteindelijk allemaal om team work.  Een zege voor hen, is een zege voor mij, vooral binnen deze ploeg.

Dit jaar heb ik ook een speciaal doel, namelijk om zelf een koers  te winnen. Ik denk dat ik in een van de kleinere koersen zeker een kans maak. Ook kijk  ik erg uit naar de Giro d`Italia. Dus ik heb genoeg doelen om voor te werken dit jaar. 

Photo: ©Tim De Waele/ Getty Images

Onze wolven

Gerelateerde items

Michael Mørkøv wint Zesdaagse van Kopenhagen

Michael Mørkøv wint Zesdaagse van Kopenhagen

07/02/2018
Link
Tour Down Under: Devenyns imponeert op Willunga Hill

Tour Down Under: Devenyns imponeert op Willunga Hill

20/01/2018 - Race report
Link
Quick-Step Floors haalt Michael Mørkøv binnen

Quick-Step Floors haalt Michael Mørkøv binnen

22/08/2017
Link
Quick-Step Floors Cycling Team seizoen Down Under begonnen

Quick-Step Floors Cycling Team seizoen Down Under begonnen

15/01/2017
Link
Elia Viviani: Thuis bij Quick-Step Floors

Elia Viviani: Thuis bij Quick-Step Floors

19/01/2018 - Achter de schermen
Link
Santos Tour Down Under - rit 6

Santos Tour Down Under - rit 6

22/01/2017
Link